Bedak batu dan Datuk Maznah


Anda memang layak berjaya! tagline yang begitu mengujakan. Lebih-lebih lagi apabila Datuk Maznah Hamid yang sinonim dengan gelaran 'iron women' Malaysia menyebutnya. Sikap slambanya dan tidak kedekut ilmu untuk berkongsi kejayaan sedikit sebanyak membuatkan aku kagum. Baru lima minit aku melabuhkan punggung di kerusi empuk Hotel Dorsset Subang dua hari lepas ketika membuat liputan preview "Konvensyen dari kosong sampai jutawan II', gusiku tidak kering dek mendengar lawak slambanya yang memang slamba mamba.

Mesti anda tertanya-tanya apa perkaitan kedua-dua gambar tu. Sebenarnya, ketika aku meminta autograf Datuk Maznah di bukunya yang bertajuk `Motivasi memburu kejayaan', banyak perkara yang sempat aku bualkan dengannya. Amazing! bagilah masa sebulan untuknya bercakap tanpa henti dia pasti boleh dan jangan risau anda tidak akan bosan.

Ketika dia bertanya kepada ku kalau nak jadi jutawan aku dengan slamba menyahut ya aku nak jadi jutawan!! Tidak semena-mena dia bercakap boleh dengan syarat ubah penampilan! Kemudian dia mulalah bercerita tentang bedak batu cap opera yang suatu ketika dahulu begitu popular dikalangan ibu-ibu  veteran. Katanya, bedak batu cap opera itulah yang telah mengubah penampilannya khususnya selepas dia tidak lagi menggunakan produk itu.

Maksudnya, berubahlah!!

        

1 comment:

hariyati dewi said...

Assalamualaikum.wr.wb. perkenalkan nama saya Hariyati Dewi Tki Hongkong, saat menulis ini saya teringat memory masa lalu.saya sangat tergugah hati melihat coretan hati yang Ibu tulis. saya jadi teringat tentang masa-masa sulit dulu,karena iktiar dan usaha , seolah2 menjadi dendam bukan lagi motivasi, cuma satu tujuan saya pada saat bagaiman caranya untuk bangkit..singkat kata berbagai macam iktiar dan cara yang saya lalui, mengingat pada saat itu hutang saya 1,2m yang tidak sedikit, belum lagi bunga renternir yang bertambah. karena usaha, kesungguhan hati, akhirnya saya menemukan jalan /solusi melalui Program Pesugihan Dana Gaib Tanpa Tumbal. saya percaya ALLAH ITU TIDAK DIAM MAHA PENYAYANG , cobaan itu bukan lah ujian tapi hadiah yang tersilmut untuk kebahagiaan yang sebenar2nya. Dengan keyakina dan keberania saya ikut bergabung untuk mengikuti Program Pesugihan Dana Gaib Tanpa Tumbal dan memohonkan dana sesuai kebutuhan dan kesanggupan saya. Cuma dalam waktu 1 hari 1 malam saya mendapat telpon dari pihak Program tersebut, Alhamdulillah dana yang saya mohonkan sudah cair dan sudah dapat saya gunakan untuk melunasi hutang. jika anda ingin seperti saya
silahkan hubungi
Ki Witjaksono: 085-2222-31459
Atau kunjungi website

Klik-> PESUGIHAN DANA GAIB

ingat kesempatan tidak akan datang untuk yang kedua kalinya